GYED számítása új munkahely esetén

Augusztus 1-től felvesznek egy új munkahelyre dolgozni, a jelenlegi munkahelyem szerződése ezt nem tiltja, ám a kérdésem a következő lenne. A jelenlegi lévőre nem szeretnék már vissza menni dolgozni, az új helyen szeretnék maradni. Ez esetben, ha közös megegyezéssel megszüntetjük a jogviszonyt a GYED ellátásom miként alakul? Kapom továbbra is? Az új helyen a bölcsődei beszoktatás miatt 2 hónapig 4 órában dolgoznék, majd a 2 hónap elteltével 8 órában.
Tudna esetleg ebben segíteni?
Hogyan éri meg jobban ez nekem? Köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Dominika!

GYED esetében ha megszűnik a jogviszony, és létesül egy új munkaviszony, akkor az ellátás az új jogviszonyban munkavégzés melletti GYED-ként folytatódik tovább. Ha az ellátást eddig a kormányhivatal által került megállapításra, mert a munkáltató nem volt TB kifizetőhely, és az új sem TB kifizető, akkor igazából elég bejelenteni a munkaviszony váltást, meg azt, hogy innentől munkavégzés melletti gyedet kér. Ha mindkét munkáltató TB kifizetőhely, akkor az új helyen meg kell igényelni az ellátást, és a régi bekéri az adatokat az előző ellátásról. Ha egyik ilyen, másik olyan, akkor a Kormányhivatal felé kell a munkáltatónak megkereséssel élni. De az ellátást mindenképp kapja tovább. Ha esetleg lenne pár nap üres idő a két munkaviszony között, akkor az előző munkahelynek kell passzív ellátásként olósítani, amíg nem jön létre az új munkaviszony.

Gubala Ferenc
Plenus Conto Bt.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ