Weboldalamon szeretném értékesíteni az oktatási anyagomat. Melyik a legideálisabb vállalkozási forma, ha célom az autólízing?

Üdv!
Saját tananyagot állítottam össze, mely segíthet az embereknek pénzt keresni a tőzsdén. Az alapoktól elkezdve a profi szintig, különböző stratégiákig minden benne van, ami elegendő a sikerességhez.
Ezt videókba szedtem, plusz további írásos és privát anyagokat is árulni szeretnék.
Saját weboldalt fogok készíttetni és ezen szeretném árulni.

A közeli célom az lenne, hogy legyen egy saját vállalkozásom, amire tudok autót lízingelni. Beszéltem pár lízingcéggel, és hitelbírálat nélkül is lehet autót bérelni, viszont fontos, hogy áfa körös legyen a cég, illetve olyat is hallottam, hogy KATA-s vállalkozásnál, amennyiben rendelkezem EU-s adószámmal, akkor is megoldható lenne.
Továbbá előny lenne, de nem feltétel, ha tudnék elektronikus eszközök után is áfát visszaigényelni.

Úgy gondolom, hogy az első fél évben havi 100-500 ezer Ft között lesz a bevételem, majd ezután akár sokszorosára is növekedhet.

Sosem volt még cégem, fiatal vagyok és a családban sincs senki, akitől kérdezhetnék. Remélem megfelelően leírtam mindent.

Előre is köszönöm a válaszokat, hálás vagyok, hogy létezik ez az oldal!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Zsolt!

Egy vállalkozás alapítása előtt nagyon sok kérdés merül fel, amit érdemes szakemberrel átbeszélni a vállalkozás alapítása előtt.
Ha az egyéni vállalkozás alapítása mellett dönt, akkor érdemes lenne megfontolni az átalány adózást is.
Áfa tekintetében pedig javaslom, hogy válassza a pénzforgalmi elszámolást.
A lízingcégek és általában a hitelintézetek legalább egy teljes (januártól decemberig tartó) lezárt üzleti évet kérnek bemutatásra. Érdemes a lízingcégtől megkérdezi, hogy ők kezdő vállalkozás számára is nyújtanak-e lízing szolgáltatást vagy kérik hozzá az egy lezárt üzleti évet.
Ha a vállalkozás nevére lízingeli az autót, akkor további költségek merülhetnek fel, az autó típusától függően, ez a cégautóadó. Ennek havi mértéke az autó káros anyag kibocsátási besorolásának függvénye (euro osztály) Az elektromos autók például mentesek a cégautóadó fizetési kötelezettség alól.
Kezdésnek sok a költség, amit a vállalkozásnak havi szinten ki is kell tudnia termelni.
Említésre került a lízingnél a közösségi adószám. A gépjárművet Magyarországon vagy az EU területéről szeretné lízingbe venni? Az áfakör miért feltétel a lízing cégnél? Ha személyautóról van szó, a vállalkozás nem helyezheti levonásba az áfáját, mert az áfatörvény tiltja.
Az elektronikus eszközök áfa levonására nincs tiltás az áfa törvényben, de feltétel, hogy 100 %-ban a vállalkozási tevékenységet szolgálja. Ha ez nem valósul meg, akkor már változnak a levonásra jogosító szabályok.

1 pont pont pont

Még annyit a kolleganőhöz, hogy induló vállalkozáshoz inkább az MFB nyújt visszatérítendő támogatást, azt kell megnézni. Nekik nincs önálló fiókjuk, elérhetőek az OTP-n és az MKB-n keresztül.

Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ