Munkaviszony mellett viszonteladói vállalkozás indítása

Régóta gondolkodom saját vállalkozás indításán, mert nagyon érdekel ez az irány, de nem tudtam, hogy pontosan mivel is kellene foglalkoznom. Jelenleg van egy főállású munkaviszonyom, és úgy érzem, szívesen csinálnám ezt saját vállalkozásként is. Van egy viszonteladói programunk, így jött az ötlet, hogy esetleg viszonteladóként tudnám űzni ezt az ipart.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e bármilyen akadálya annak, hogy a főállásom mellett viszonteladóként vállalkozást indítsak, és ugyan attól a cégtől szerezzem be a termékeket, ahol most dolgozom? Nem szívesen vágnék bele teljes munkaidőben ebbe az egészbe, mert jelenleg nem állok úgy, hogy fenntartsak egy veszteséges vállalkozást (mert gyanítom, hogy az eleje nehezen indul majd be, és esetleg veszteséges lesz).

Előre is köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

2 válasz

Üdvözlöm!

Az, hogy milyen kötelessége van, attól is függ, hogy milyen viszontkereskedelmet folytat, külföldre vagy belföldre, üzlethelyiségben, vagy azon kívül, stb. Ha egy kicsit több információt ad, megpróbálok válaszolni.

Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Szép estét,

Igaz, egy kicsit visszafogott voltam információk tekintetében.
Belföldön szeretnék értékesíteni csak, kezdetben üzlethelyiségek kívül, kizárólag webshop formájában. Tulajdonképpen a legegyszerűbb és legolcsóbb formáját szeretném űzni az iparnak, csak hogy kiderüljön mennyire van helyem a piacon. A készlet ugye adott, mert éppen az igénynek megfelelően egyből be tudom szerezni a mostani munkahelyemről, így csak az adózás részére kell tulajdonképpen áldoznom.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ