Távmunka külföldről

Sziasztok!
Külföldről (Ázsiából) végezhető távmunkával kapcsolatos könyvelési dolgok érdekelnek. Arra lennék kíváncsi, hogy kata-sként dolgozhatok-e külföldről távmunkában, ha a székhelyem Magyarországra van bejelentve? Illetve általánosságban is érdekelne, hogy van-e bármilyen extra feltétele annak, hogy külföldről dolgozzak be magyar cégnek (akár úgy, hogy alkalmazotti viszonyban vagyok a céggel akár úgy, hogy alvállalkozó vagyok?

Válaszokat köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

Üdvözlet!

Van bőven tudnivaló. Tekintve, hogy Ázsia kontinens, és nem ország, teljesen konkrét választ nem tudok adni. De a lényeg, hogy mindíg attól függ, hogy a két ország között van-e kettős adóztatást kizáró egyezmény. Ha van, oda kell adózni, ahol adóilletőséggel rendelkezem. Jelen esetben érdekes, hogy magyar állampolgár vagy-e, de ha igen, itt vagy adóilletőségű, kivéve, ha 24 hónapot meghaladóan kereső tevékenységet folytatsz a másik országban. Utóbbi esetben ott lesz az adóilletőség, így kizárt a KATA vállalkozás, tekintve, hogy ez csak nálunk létező adónem. Biztosítási szempontból is érdekes, hogy van-e egyezmény a két ország közt, mert ha igen, csak egy helyen lehetek biztosított. Ha ezeket az infókat megkapom, tudok pontosabban is válaszolni.

Gubala Ferenc

0 pont pont pont

Köszönöm a válaszát Ferenc!
Országot tekintve Portugália, Thaiföld és Vietnám érdekes számomra. Tartózkodásomat az egyes országokban most nem tervezem hosszabbra, mint 3 hónap, azt követően haza térnék, majd újra egy másik célországba a fentiek közül tovább utaznék. Illetve magyar állampolgár vagyok, nincs kettős állampolgárságom.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ