Munkabér

Mellékállásban van bérlapom, ami szerint 10.000 forintot kapok vagy többet. Mennyi összegnél kell kiváltani a vállalkozói kártyát? Mikor van kata és E.V., és melyik eset a jobb?

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kérdező!

A feltett kérdés annyira zavaos, hogy megválaszolhatatlan. Vagy pontosítsa, vagy böngésszen a korábbi válaszok között, mert hátha valaki megkérdezte azt, amire Ön gondol.

Mindenesetre egy biztos.Jobb, ha a bérlapon a többet kapja. :-)

2 pont pont pont

Kedves Anita! Tényleg annyira zavaros a kérdése, hogy ezzel mindenképp forduljon szakemberhez. Mennyi összegnél kell kiváltani - értelmezni sem lehet, hiszen nincs ilyen, hogy ki kell váltani. Max. olyan van, hogy milyen összegnél érdemes már kiváltani? Már nincs kártya, ami volt, azokat is visszavonták. A kata és e.v. nem két eset. Lehet valaki katás ev. Az egy adózási mód az ev-nél. Szóval tényleg nem lehet értelmezni a kérdést, így egyértelmű, hogy értelmes válasz sem születhet. Egy könyvelő egy óra alatt mindent elmagyaráz.

1 pont pont pont

Vállalkozói kártyát munkabérre sose kell váltani. Sőt tilos. Színlelt munkaszerződés. Szerintem Ön nem ezt akarta kérdezni.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Kedves Anita!

Amennyiben érdekli, úgy 2 órás kötelezettségektől és kötöttségektől mentes üzleti tervezési konzultációban szívesen válaszolok kérdéseire, ha vállalkozóként kívánja folyatni a tevékenységet és nem a munkáltató kötelezi erre, ami az ún. egyszámlás,vagy rosszabb esetben a fentebb említett bújtatott munkaviszonyra irányuló tevékenységet veti fel.

Kérdéséből sajnos kitűnik, hogy jelenleg a vállalkozás indításhoz nem rendelkezik megfelelő alap kompetenciákkal és ismeretekkel, de mint szinte minden ez is tanulható, elsajátítható és megérthető.

A konzultációnk alapján el tudja majd dönteni, hogy melyik adózási - és jogviszony a legideálisabb Önnek, tekintetel az alacsony összegű javadalmazásra.

( A KATA adózási,- és nem vállalkozási forma. Vállalkozói igazolányra gondol Ön, amelynek a kötelezettsége már évekkel korábban megszűnt az elektronikus ügyintézés és mára már kötelező elektronikus kapcsolattartás nyomán ).

https://atavkonyveles.hu


0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ