Főállású heti 40 órás munka mellett főállású társas vállalkozó

Kedves Könyvelők!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy egy mezőgazdasági pályázat elnyerésének feltétele a működtetési időszak 3. évének január 1. napjától a természetes személy kedvezményezett főállású egyéni vállalkozóvá válni, a jogi személy kedvezményezett esetében a jogi személy kizárólagos tulajdonosának és egyben ügyvezetőjének főállású társas vállalkozóvá válni.
Én teljes állású munkavállaló vagyok, milyen módon oldható meg, hogy megtartsam az alkalmazotti viszonyomat a cégnél, viszont valamely módon főállású egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozó lehessek egy bt. keretében?
Előre is köszönöm szépen a segítségüket!

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Kérdező!
Főállású egyéni vagy társas vállalkozó csak abban az esetben lesz, ha a munkaviszonya nem éri el a heti 36 órát, tehát részmunkaidős munkaszerződéssel foglalkoztatják. És természetes nem nyugdíjas, nincs nappali rendszerű tanulói jogviszonya, és nem biztosított külföldön!

1 pont pont pont

Vagyis:

Főállású egyéni vagy társas vállalkozó lehet, ha a jelenlegi teljes munkaidős foglalkozatójánál közös megegyezéssel módosítják a jogviszonyát (és munkaszerződését) heti 36 órát el nem érőre és a tevékenységét is ennek megfelelő időtartamban látja el ott a továbbiakban.

A nem nyugdíjas, nincs nappali rendszerű tanulói jogviszonya, és nem biztosított külföldön kitétel jelen válasz alapján is feltétel.


0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ