Garantált bérminimum

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Általános adminisztrátorként alkalmaz a cég, ahol dolgozom, 2021.10.11-től. 2021-ben az akkori garantált bérminimummal alkalmaztak. Most viszont nem tudom, milyen bérre számítsak, mert eddig semmilyen információt nem közölt velem a főnököm. Érettségim van és egyéb okj-és végzettségem, de egyik sem olyan irányú, mint amilyen munkakörben most dolgozom. A kérdésem az lenne, hogy az érettségire meg kell-e adni a 2022-es évben alkalmazott garantált bérminimumot vagy sem? A munkakör érettségihez kötött. Mire számíthatok? Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Bernadett

0 pont pont pont

3 válasz

Az én meglátásom, hogy "elvárt jövedelemről beszélünk". Benne van a nevében, hogy NEM kötelező. Kérdezze meg a főnökét, mire számíthat.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Amennyiben a munkakör legalább középfokú iskolai végzettséghez kötött, a kötelező legkisebb munkabér a szakmunkás bérminimum. Az érettségi középfokú végzett, tehát a szakmunkás bérminimumot kell, hogy kapja.
Üdvözlettel:
Mart László

2 pont pont pont

Tisztelt Válaszadók!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Üdv: Bernadett

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ