Mellékállású KATA munkahelyváltás esetén

Tisztelt Szakértő!

Főállásom mellett mellékállású KATA-sként végzem egyéni vállalkozói tevékenységemet. Munkahelyváltás esetén be kell-e jelentenem a KATA-t érintő változást, ha az előző munkaszerződésem pénteki nappal ér véget, az új pedig a rá következő hétfői nappal kezdődik? Amennyiben igen, szükséges-e bejelölnöm az űrlapon a "Bejelentem, mint főállású kisadózó, hogy biztosításom ezen bejelentéssel jön létre" négyzetet, illetve mikor kell tennem az újabb bejelentést a mellékállású KATA-ba való "visszatérésről"? Mi a teendő abban az esetben, ha a következő hónaptól szüneteltetni szeretném tevékenységemet?

Válaszát előre is köszönöm!

1 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Ha egy hónapon belül egyetlen egy napon is nem áll fenn a (más biztosítási jogviszony) akkor egy nap miatt is főállású kisadózó lesz és igen a biztosítási jogviszony ezen jogviszony alapján jön létre. Ha a munkahely pénteki nappal ér vége, akkor szombati nappal kell a bejelentést megtenni. A szünetelést pedig a webes ügysegéden kell megtenni. Amire figyeljen, hogy csak másnaptól fog szünetelni, tehát ha ma bejelenti ma még nem szünetel, majd holnaptól fog. Ha egyetlen egy nap is él egy hónapon belül a katát sajnos meg kell fizetni. Küldök egy videót a katáról, érdemes bekapcsolni a feliratokat, van akinek segít és meg tudja oldani az ügyeit.
https://www.youtube.com/watch?v=GWHB9zXrzsk&t=1456s
Üdvözlettel: Mart László

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ