KATA-s vállalkozás így lehetséges?

Szeretnék pályázatírással foglalkozni, mint KATA-s vállalkozó, de szeretném megtartani az állásom is, jelenleg egy informatikai cégnél dolgozom, mint munkavállaló, és ezt szeretném ebben a formában megtartani.
Lehetséges az, hogy én pályázatot írok KATA-sként annak a cégnek, ahol alkalmazott vagyok 8 órában? Ez összeférhetetlenséget jelent?
Az informatikai cég tevékenységei közé nem esik a pályázatírás, mással foglalkozik, az én munkaköröm is más.

Nagyon köszönöm!: )

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Az alaptörvény értelmében mindenkit megillet a szabad vállalkozás joga. Semmi nem tiltja, hogy vállalkozók és alkalmazottak is legyünk egyszerre. Azonban kata esetén az adóhivatal színlelet munkaszerződésben gondolkodik, mely vélelmet maga a törvény állít fel. A vélelem viszont megdönthető. Ezzel kapcsolatosan küldök Önnek egy videót. Ha megnyugtatja én is sokáig csináltam így, klinikai fogászati higiénikus voltam egy rendelőben alkalmazásban és könyveltem ugyanazt a rendelőt, még a magam bérét is én számfejtettem. Igaz rég volt, valamint szakemberként én tökéletesen tudtam mit kell csinálni egy jogkövetési vizsgálat esetén. Volt pár ellenőrzésem régebben, mindig csendben maradtak.
https://www.youtube.com/watch?v=GWHB9zXrzsk&list=PLMPYAEbOmdLXzIaKfhp_g_7h-wNPy9Ft-&index=7&t=1206s
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ