Csed

Kedves Szakértő!
Lejár a munkaviszonyom 2022. 07. 09-én. Ennél a cégnél 2018. december 19. óta dolgozom. Viszont kismama vagyok, és 2022 szeptemberében fogok szülni. A kérdésem az lenne, ha a szerződés lejárta után kiváltok a KATÁ-t, és egyből táppénzre megyek, hogy alakulhat a CSED-em, ill. a GyED-em összege? Válaszukat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kérdező!
Be kell küldeni az iratokat a családtámogatási osztály, le kell igazolni a megszerezett jövedelmeket és Ők fogják számfejteni Önnek a pénzt, adóelőleg nyilatkozat is adhat, majd év végén január 31-ig megkapja a kifizetői igazolást és Ön is érvényesítheti az Szja bevallásában!
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Köszönöm válaszát, csak számomra ebből semmi sem derül ki...a vállalatnál szerzett bérem beleszít a csedbe?illetve ilyenkor mit vesznek figyelembe?

0 pont pont pont

Beleszámít természetesen.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Mivel ha a munkaviszony megszünésétől 42 napon belül nem szül abban a munkaviszonyban elért jövedelem nem lesz a csed alapja,ha katás lesz főállású 50E-nél 108E forintnak 75E forintnál 179E forintnak a 30ad-részének a 85%-a lesz naponta 168 napig a csed alapja.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ