Közösségen belüli termékbeszerzés

Üdv!

Áfá-s ev. közösségen belüli termékbeszerzése esetén a bevallásban a 14-es és 61-es sorban van bejelentve. Ezután a termék 27%-os áfá-val továbbértékesíthető itthon, igaz? Más teendő nincs?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!
Még közösségi összesítő jelentés beküldése is szükséges! A 61-es sor importra vonatkozik, nem közösségi termékbeszerzésre. Ha importál akkor az nem közösségi beszerzés, hanem harmadik (Eu-n kívüli beszerzés) ebben az esetben vámjogi képviselő eljárhat. A 14-es a bevételi oldalon jó, a levonási oldalon a 69-esre tenném, feltéve ha közösségi adószámomat cserére kerültem, mert a levonási jog kötelező kelléke a közösségi adószám. Nem láttam a számlát, sem az ügyet így nehéz nyilatkozni, de vázolt esetben ez tűnik jónak. Küldök egy segítő videót!
https://www.youtube.com/watch?v=hP_MWzr1Yck&list=PLMPYAEbOmdLVtxJ7RmGJnUsT8ZqyD95Ed&index=2&t=1s
Ha pedig nem Eu-s:
https://www.youtube.com/watch?v=IB5o3YfoEW0&list=PLMPYAEbOmdLVtxJ7RmGJnUsT8ZqyD95Ed&index=5
Üdvözlettel:
Mart László
Üdvözlettel:
Mart László

2 pont pont pont

Bocsánat. 69- re gondoltam. A lenyeg hogy ez után már értékesíthető itthon a termék 27%os áfával?

0 pont pont pont

Kedves János!
Igen ez így van, most már továbbértékesítéssel mehet áfáva, ha az adott termék a 27 %-os kulcs alá tartozik, a nettó értéket pedig beszerzéséi oldalon elábéra kell elszámolni, bevételi oldalon pedig értékesítés nettó árbevételeként.
Üdvözlettel:
Mart László

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ