KATA-s vállalkozás újraindítása

Kedves Szakértők!
A vállalkozásom szüneteltetésének kezdőnapja 2020. február 1. Nem szeretném, ha megszűnne a vállalkozásom, elég, ha január 31. napjával jelentem be a szüneteltetés megszűnését (akkor febr. 1- től indul újra), vagy korábban kell indítani, hogy ne szűnjön meg?
Róbert

0 pont pont pont

7 válasz

Az egyéni vállalkozó egy hónaptól két évig tartó időtartamra szüneteltetheti tevékenységét. A szüneteltetést a vállalkozó a Webes ügysegéddel jelentheti be a Belügyminisztériumhoz.

A szüneteltetés végén a tevékenység folytatását is be kell jelenteni.

A tevékenység újraindítását a NAvhoz külön nem kell bejelenteni, mert erről a Belügyminisztériumtól értesül.

idézet: https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nezzen-utana/segitseg_rendkivuli_helyzetben/adokotelezettsegek_teljesitese_inf/Az_egyeni_vallalkozoi20200504

1 pont pont pont

Kedves Róbert!
Minden úgy van, ahogy a Kolléga írja. Két évet szünetelhet, ha ezt meghaladja megszűnik. Annyi stilisztikai kiigazítást tennék, hogy már a webes ügysegéd nem a Belügyminisztériumhoz jelenti be az adatokat, hanem közvetlenül a NAV-hoz mert már ők vezetik az alapnyilvántartást is, de ez nem érdemleges, sokszor már mi szakemberek se nézzük, hogy éppen minek mi a neve ami nem érdemleges. Azonban sok mindent érdemes újragondolni a katával kapcsolatban, mert új szabályok vannak. Mondhatnám azt, hogy új szelek fújnak, melyek nem minden esetben kedvezőek, de lehet, hogy Ön nem érinti. Küldök ezzel kapcsolatosan egy videót.
https://www.youtube.com/watch?v=GWHB9zXrzsk&t=364s
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Változott:
Az egyéni vállalkozó egyéni vállalkozói tevékenységét legalább egy hónapig és legfeljebb három évig szüneteltetheti

1 pont pont pont

Nagyon köszönöm, a változás kimaradt ....

0 pont pont pont

Mindenkinek igaza van, de mégsem! :)

A kérdező 2020-ban kezdte a szüneteltetést, rá még a 2 év vonatkozik, 2021. július 1. után kezdő szünetelőnek jár a 3 év.

2 pont pont pont

Igen, tehát két év. Célszerű erre figyelni.
Mart László

0 pont pont pont

Igaz szép munka rá még a régi vonatkozik!!!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ