KATA egyéni vállalkozó CSED,GYED mellett

Jó napot!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy katás egyéni vállalkozásom amely autókereskedés. Megszületett a kislányom,így kapom általa a Csed-et majd a Gyed-et. Csed alatt nem dolgozhatok, nem lehet bevételem ezt tudom, viszont autót vehetek a cégre úgy ,hogyha nem adom el,nem lesz bevételem belőle? Illetve gyed alatt csak abban a hónapban kell megfizetnem a katát amikor állítok ki számlát az autóeladásról,vagy akkor is ha csak megveszem?
Sajnos a NAV ebben nem tudott nekem segíteni.
Előre is köszönöm ha bármi segítséggel tudnak szolgálni.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Zsuzsa!

Gazdasági tevékenységnek minősül véleményem szerint a cégének vásárolt gépjármű is, nem a bevételtől függ ez.
Ha valaki csak hirdeti a vállalkozását, azt is csak pl csak adószámmal teheti meg, pedig még nincs bevétele valószínűleg jó darabig.

GYED, GYES alatt gazdasági tevékenységet végez, hirdet, tárgyal, de mondjuk nincs belőle bevétele, akkor is fizetni kell az 50 ezer forintot. Ha van olyan hónap, amikor ezeket nem teszi, akkor pedig MENTESÜL a fizetés alól, még véletlenül sem szüneteltet, ha főállású katás, és havonta bejelenti a NAV felé, amikor mentesülése van, ezt mindig UTÓLAG tudja megtenni, a tárgy hót követó hó 12-ig.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ