Online pénztárgép könyvelése

Sziasztok!

Még soha nem könyveltem online pénztárgépes ügyfelet. Taxisom van, ott lekönyvelem a taxaméter szalagról a napi bevételt és annyi, de ez a NAV-hoz beérkező adatállomány, ez nagyon megkever.

Alanyi ÁFA mentes KATA-s ügyfélről szól a történet.

Köszönöm

1 pont pont pont

1 válasz

Én részemről a napi záró szalagot egyesével könyvelem le bevételként, de figyelni kell a sorszámot a szalagon. Ha van köztes hiányzó sorszám akkor szólni kell az ügyfélnek, mert itt nincs kontroll szalag és nem lehet arról kivenni a hiányzó blokkot. Minden reggel kell, hogy legyen egy nyitó (napi nyitás) kis blokk is, mert ellenőrzéskor, ha nincs akkor megbüntetnek. Ha van készpénzes számla is, akkor arra a napra amikor kiállította hozzátűzöd az az napi záró gépszalaghoz. Én így csinálom és ellenőrzéskor rendben talált mindent a hivatal. Ha nem egyéni vállalkozó, akkor a bevételnél külön veszem, hogy bolti pénztár bevétele és hó végi zárásként átvezetem a főpénztárba.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ