ÀFA-mentes katás webáruház

Jó napot!
Alanyi adómentes katásként. (Nem haladja meg a 12 milliót a bevétel) Elektronikus számlát szeretnék küldeni magánszemélyeknek amikor a webáruházból vásárolnak. A számlán nettó vagy bruttó értéket kell megadni? Vagy mindkettőt? És fel kell tüntetnem azt, hogy alanyi adómentes vagyok a számlán? A nettó és bruttó érték ebben az esetben ugyanaz az összeg lesz?
Ezen kívül még bármi mást fel kell tüntetnem az összeggel kapcsolatban?
Köszönöm előre is! Szép napot.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Ez attól függ kinek számláz. Amennyiben külföldre nem magánszemélynek nem járhat el alanyi mentes minőségben. Az alanyi mentesség belföldre vonatkozik. Adóalanyok között fordított adózás van, ebben az esetben áfa törvény területi hatályán kívüli jelölés történik. Mindkét fél megadja egymás felé a közösségi adószámát és a közösségi összesítőt és áfabevallást küld a belföldi értékesítő a NAV-nak.
Alanyi mentes értékesítés esetén a nettó és bruttó ugyanaz. Külföldi értékesítés esetén az áthárított áfa nulla, ha adóalany vásárol.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ