Ingatlan elajándékozásakor mennyi adót kell fizetnem?

2018-ban szereztem 1/1 arányban egy ingatlant 6.400.000 Ft-ért, melyet 2021-ben elajándékoztam férjemnek 1/2-1/2 arányban, melyet még ebben az évben értékesítettünk 14.700.000 Ft-ért. Végeztünk értéknövelő beruházást melyet sajnos számlával nem tudunk igazolni, ügyvédi költségről sincs számlánk! Az lenne a kérdésem, hogy külön-külön mennyi szja fizetési kötelezettségünk van ebben az esetben? Nagyon köszönöm a válaszadók segítségét!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Tímea!

Nem leszek népszerű, de nem tudom megállni, elnézést kérek!
Amennyiben önmaga szeretné elkészíteni a bevallást, akkor szíves figyelmébe ajánlom a NAV 9. számú információs füzet leírását a témában.
Amennyiben úgy gondolja, hogy nem szeretné az idejét ezzel tölteni, akkor keressen fel könyvelőt, mert sok minden más is szóba jöhet akár, főleg ha mondjuk gyerek is van, vagy másmilyen kedvezmények.
Igen, tudom, írjuk le melyik sorba kell írnia, és mit, de felelősségteljesen egy fórumon ilyet nem írunk le.
Még 1x elnézést kérek, de ez a véleményem! És lehet a többi kollégának is, csak ma épp úgy alakul, hogy én vagyok, leszek a rossz, ez van.

3 pont pont pont

Kedves Zsuzsanna! Ha újra elolvassa a kerdesemet, akkor sem fog olyat találni, melyben azt kérem, hogy írja le valaki, hogy a bevallásban melyik sorba mit írjak. Természetesen fel fogok keresni egy könyvelőt és ki fogom fizetni részére a munkájáért járó tisztelet díjat. Csupán érdekelt volna, hogy kb. mire számíthatok! Ja, és gyereket azért nem említettem, mert már nagykorúak, így szóba sem jöhetnek a számításnál! Azért köszönöm, hogy időt szánt a semmitmondó válaszra!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ