Kamarai hozzájárulás

Sziasztok!

Hova és hogyan kell befizetni a kamarai hozzájárulást? 1191 az irányítószáma a székhelynek és 2-43 végződésű az adószám.

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

2 válasz

És mennyi, továbbra is 5.000 Ft? A vírus miatt nincs ez elengedve, esetleg? Köszönöm.

0 pont pont pont

Nincs elengedve, és idéntől a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell fizetni.

"A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk.

A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében.

Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé szíveskedjen rendezni."

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ