Adóbevallás

Mennyi adót kell befizetem 2 000 000 Ft vásárolt ingatlan esetén?

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Éva!

Ez sok mindentől függ, ezért nem hiszem, hogy leírjuk a folyamatot. Függ, hogy mikor vette, milyen költségeket tud elszámolni, vásárolta, örökölte, vagy ajándékoztak, stb. Amíg leirjuk, elmagyarázzák, addig két bevallást elkészítunk ügyfeleknek.

A Nav oldalán vannak információs füzetek, a 9. számu szól erről.

1 pont pont pont

Kedves Kérdező! Osztom a Kollégám szavait, azonban én illetékben gondolkodnék, visszterhes vagyonátruházási illetékbe. Az eladót terheli szja, a vevőt illeték. Az ügyvéd küldi meg a B400-ast a NAV-nak. További kérdésre, attól tartok csak a teljes információ birtokában adható válasz, úgy ahogy a Kolláganő is leírta.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Bocsánat, korán reggel volt... a vásárolt szó kimaradt, jogos!

Az illetéket meg a NAV számolja ki, majd erre lehet kérni részletfizetést. Az illeték kiszabása több hónapot vesz igénybe, és ha van ügyfélkapuja, akkor ott értesítik elsősorban!

2 pont pont pont

Segítségre lenne szükségem. Bízok benne, hogy tudnak segíteni. 23 éves vagyok így nekem idei évtől jár a 25 év alatti szja mentesség. Ha jól látom a NAV oldalán van egy nyilatkozat ami arról szól, hogy "le mondok róla". Ha le mondok róla akkor ez azt jelenti, hogy jövőév elején vissza tudom igényelni az adóbevallásnál egyben az egész összeget? A cégem könyvelője nem tud engem tájékoztatni erről....
Nagyon szépen köszönöm ha tudnak nekem segíteni. Ha ez így lehetséges hol találom meg a hivatalos írást erről amit ki tudok nyomtatni a munkáltatómnak?
Köszönettel
Lengyel Dániel

0 pont pont pont

Kedves Dániel!

Igen, ezt jelenti, hogy ha évvégén szeretné megkapni, akkor nyilatkoznia kell. A nyomtatványt a NAV oldaláról tudja letölteni, illetve ügyfélkapun keresztül az ONYA rendszeren keresztül is intézheti, és ebben az esetben a NAV értesíti a céget.
Új nyomtatványok - Adóelőleg nyilatkozatok - ANY25NEM nyomtatvány.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ