Egyéni vállalkozó vs. kft.

Egyéni vállalkozóként adom ki és értékesítem a könyveimet.
A jövőben szeretnék felvenni egy plusz tevékenységi kört, ez pedig könyvkiadás. Ami magában foglalja, hogy nem csak saját, hanem más szerzők könyveit is kiadjam.
Kvázi egy saját könyvkiadót tervezek létrehozni.
Ezt megcsinálhatom e.v.-ként vagy csak kft.-ként működhet az ilyen?

Köszönettel,
Szabó László

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Kérdező!
Ez a tevékenység akár egyéni vállalkozóként, akár Kft. keretein belül is végezhető. Az más kérdés, hogy melyik éri meg jobban, de jogi akadálya nincs. Ami viszont fontos, annak vizsgálata, hogy az adott tevékenységhez szükséges-e iskolai végzettség, illetve milyen, mert azza rendelkeznie kell egyéni vállalkozóként, ha pedig Kft.-ben gondolkodik, akkor legalább az alkalmazottjának.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Kedves László!

Köszönöm a válaszát.
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy ha maradok egyéni vállalkozó, akkor megoldhatom-e, hogy elnevezem a kiadót? (A kiadott könyvökön nem a nevemet szeretném szerepeltetni, hanem a kiadóm nevét)

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Az egyéni vállalkozó választhat fantázianevet, amit a NAV hoz bejelent és ezt követően a számláin - a kötelező adatokon felül - feltüntetheti azt. Ezért nem látom akadályát, hogy a kiadott könyveken is feltüntesse azt.

1 pont pont pont

A kollégám, már megadta a helyes választ. M.L.

0 pont pont pont

A kollégám, már megadta a helyes választ. M.L.

0 pont pont pont

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ