Visszado nyomtatvány

Kedves Könyvelők!

Abban szeretném a segítséget kérni, hogyha egy házaspár közösen neveli a feleség gyermekét, aki után csak a feleség kap családi pótlékot, akkor jól értelmezem, hogy a VISSZADO nyomtatványban szereplő azon mondat szerint, amely szerint "Gyermek után voltam családi pótlékra jogosult, vagy ilyen jogosult közös háztartásban élő házastársa voltam, de családi pótlékra nem voltam jogosult", a férj jogosult visszaigényelni az adóját?

A házaspár papíron nem él egy lakcímen, továbbá kibékíthetetlen ellentét miatt most kezdődött a válóperük. A feleség megteheti, hogy a nyomtatványhoz szükséges adatokat (az ő és a gyermeke adóazonosító jele) nem adja meg a másik fél számára? Vonhat ez maga után jogi következményeket?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kitti!

Csak addig jár a családi kedvezmény, ameddig együtt, egy háztartásban éltek. Ha ez év közben változott, akkor addig az időszakig jár a férjének is a kedvezmény. Viszont ameddig házasok, ennek a dátumát nagyon nehéz lesz igazolni, ha a férje nem együttműködő. Ha van válóperes ügyvédje, akkor érdemes lenne vele is ezt átbeszélni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ