SZJA visszatérítés

Kedves Könyvelők!

Segítsetek nekem az alábbiban kérlek. Idén februárban született meg a kislányom, a gyermek apukájával nem vagyunk házasok és bejegyzett élettársak sem. Természetesen évek óta együtt élünk, csak a papírokat nem éreztük fontosnak ehhez. A családi pótlékot én kapom. A párom jogosult lesz az szja visszatérítésre jövőre, be kell/be lehet adni neki a VISSZADO nyomtatványt?

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Fruzsina!

Röviden, igen, jogosult lesz apuka mindenféle papír nélkül is a visszatérítésre.
Hosszabban: ha feliratkozol a hírlevelemre, ami pontosan az szja visszatérítés témát járja körbe, akkor az elmúlt hónap cikkeit is el tudod olvasni. ;)

https://adotanoda.hu/szja-visszaterites/

1 pont pont pont

Kedves Fruzsina!

Annyival egészíteném ki az előttem szólót, hogy ahhoz, hogy viszonylag egyszerűbb legyen az ügymenet, a lakcímnek meg kéne egyeznie a szülőknél.

0 pont pont pont

A lakcím nem mérvadó, de nem baj ha egyezik. A KÖZÖS HÁZTARTÁS sokkal fontosabb! NAV-os előadó is azt mondta, hogy legyen közös lakcím, legalább tartozkodási hely megjelöléssel. Nagyon jót vitatkoztam a képernyővel ekkor, de az biztos, hogy ellenőrzési osztály vezetővel beszéltem tavaly, és ő azt mondta hogy családi adókedvezménynél biztos elég a közös háztartás, a családi pótléknál lehet rezeg a léc.

(Még mindig azt mondom - irónikusan-, hogy tök egyszerű, csak már 2 hónapja a szakma folyamatosan hozza fel, hogy miért nem az. ;) )

0 pont pont pont

Én is arra céloztam, hogy az adóhivatal lassíthatja a folyamatot, ha nem lehet pontosan meghatározni, hogy egy háztartásban élnek. Ennek egyik legegyszerűbb módja a közös lakcím. Gyakorlatilag ugyan arról beszélünk, csak én nem mentem bele a részletekbe. :-)

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ