Távmunka alacsony bevétel mellett

Tanácsot szeretnék kérni, hogy egy távmunkához melyik adózási forma lenne a legjobb számomra? Nem állok jelenleg munkaviszonyban. Lenne lehetőségem egy távmunkában havi kb. 20 órát dolgozni, saját időbeosztásban. Nem órabérben fizetne a cég, hanem teljesítmény alapon. Adószámos magánszemélyként nem végezhetem ezt a munkát, mert állandóan, havonta kapnék könyvszerkesztési feladatokat online. A havi bevételem viszont alacsony lenne, ami alig több mint a KATA tételes díja. Főállásban szellemi szabadfoglalkozású vagyok, és csak ez a távmunka lenne a külső bevételem. Érdemes ezért a távmunkáért egyéni vállalkozónak lennem? Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedes Kérdező!

Ilyen alacsony bevételre valóban nem érdemes vállalkozást indítani. Erre találták ki a megbízási szerződést.
A lenti kalkulátor megbízás lapján el tud játszogatni a díjak és az időtartamok függvényében a levonásra kerülő adókkal, járulékokkal.
https://www.maxoft.hu/kalkulator2021/


1 pont pont pont

Kedves Zoltán!

Még annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy mindenképpen a partnerrel kell megbeszélni, mire hajlandó. Ha ő nem preferálja a megbízási díjat, akkor kénytelen lesz egyéni vállalkozásban gondolkodni. Akkor viszont még mindig a kata fogja megérni. Mindenképpen keressen fel adótanácsadót, könyvelőt, mivel sok egyéb kritériumnak kell megfelelni.
Viszont hogy megérje, esetleg több partner felé is dolgozhat vállalkozóként.

Üdvözlettel:

Váradi Ágnes

0 pont pont pont

köszönöm a válaszokat és a tanácsokat. Konzultálok újra a céggel, de úgy érzem hogy elzárkózik a megbízási szerződéstől. ( korábban a XOLO észtországi e-residency-t javasolta, ahol egy észt cég végzi az adminisztrációs munkát és egy virtuális cégalapítást. Ezt én nem venném igénybe.) üdvözlettel Zoltán

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ