Családi adókedvezmény - táppénz

Év közben nem vesszük igénybe a családi adókedvezményt. Én a bejelentett bérem alapján elérem a teljes a visszatéríthető SZJA összeget.
Férjem az év első 3 hónapjában műtét miatt táppénzen volt. SZJA visszatérítése bejelentett bére alapján jóval alacsonyabb. Ebben az esetben - én úgy gondolom - hogy neki kell igénybe venni a családi adókedvezményt az év végi bevallásban, ezzel elérve a maximálisan kihasználható visszatérítési összeget. Jól gondolom? A táppénz nem kizáró ok a családi ak. visszaigénylésére, ugye? Előre is köszönöm a választ.

0 pont pont pont

2 válasz

Igen, jól gondolja. A táppénz nem kizáró tényező. (Sőt növeli az igénybe vehető kedvezmény összegét, mert adóköteles jövedelem.)

2 pont pont pont

Igen, sőt, ha a családi adókedvezmény keret alacsonyabb mint a bruttó jövedelem, akkor még a járulék kedvezményt is igénybe tudja venni a férje, így lehet jól megkapni a kedvezményeket.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ