Autókozmetika teáor kódok és engedélyek

Üdv! Szeretnék autókozmetikát nyitni. Személyautók, teherautók, kisbuszok kárpitjának tisztítását szeretném végezni. Illetve szőnyegek, bútorok kárpitjának tisztìtását háznál végezni. Milyen Teáor kód kell hozzá? Engedély vagy bejelentés kötelesek-e? Kell műhelyt nyitni? Ha igen megolható úgy, hogy ne kelljen? Vagy megoldható úgyis, hogy elmegyek házhoz tisztítani? Kell-e valami iskolai végzettség hozzá? Pénztárgépet kell használni? Ha igen mivel váltható ki? Előre is köszönöm a segítséget!

1 pont pont pont

3 válasz

https://www.ksh.hu/teaor_menu

https://nav.gov.hu/nav/egyeni_vallalkozok_nyilvantartasa/egyeni_vallalkozas_megkezdese

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
A pénztárgép mellőzhető ha névre szóló számlát állít ki minden vásárlónak. A többi kérdés nem adózási könyvviteli kérdés hanem szakmai. Javaslom, hogy autókereskedésben és szerelésben jártas szakember kérdezzen, mert mindenki a saját szakmájára vonatkozó szabályokat ismeri, így pl, hogy a villanyszerelő mit szerelhet vagy mit nem, ezt mi nem tudjuk. Ami a lényeg, ha számlát adott róla, akkor adóznia kell, még akkor is ha egyébként jogosulatlanul végzi a tevékenységet.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Kedves Alexandra!

452006 - Gépjárműmosás , illetve 960104 - Mosás, vasalás háztartásnál ÖVTJ kód egyéni vállalkozó esetében! Ezek leírását megtalálja az alábbi linken:
https://teaorfeor.hu/ovtj/#?k=4520
https://teaorfeor.hu/ovtj/#?k=9601
Más feltételek vonatkoznak arra, ha házhoz megy és arra, ha Önhöz mennek! Mivel most átszervezték azt, hogy mely tevékenységek esetén milyen végzettség szükséges, mindenképp érdeklődni kell a területileg illetékes kamaránál arról, hogy mihez kötött ezeknek a tevékenységeknek a végzése!
Ha segítségre van szüksége keressen meg a profil adataim között található elérhetőségen keresztül!
Bízom benne, hogy segítségére voltam!

Üdvözlettel:
Csirincsikné Donkó Beáta

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ