Cipész pénztárgép

Kedves Könyvelők!

Azt szeretném megtudni, hogy cipőjavítási, esetlegesen táska varrási, javítási, cipzárcserére irányuló szolgáltatást végző cipész esetében szükséges-e a pénztárgép?

Köszönettel,
Gábor

0 pont pont pont

4 válasz

Tisztelt Gábor!

Igen, a tevékenységi kör pénztárgép köteles.

Tisztelettel
Herman Gabriella

1 pont pont pont

Tisztelt Gábor !
Akkor nem köteles pénztárgép használatára , ha a szolgáltatásról minden alkalommal számlát állít ki a vevő nevére. Ez történhet kézi számlázással vagy elektronikus formában. A kézzel kiállított számlát azonban a nav online számla rendszerében rögzíteni kell.

Üdv.: Szűcs Erika

2 pont pont pont

Igen kivételes esetekben mentesülhet a pénztárgép alól. Erre a NAV adhat engedélyt. Ezt kérni kell, és alapos indokok, hogy miért nem.....

0 pont pont pont

Ha nem szeretne péntárgépet akkor névre szóló számla lehet helyett és megvalósul az adatszolgáltatás. Felesleges papíralapút kiállítani, mert azt is rögzíteni kell ami több munka mint eleve számlázó szoftverre írni. A számláról az adatszolgáltatást nem a könyvelőnek kell megcsinálnő, hanem pont fordítva, okos könyvviteli szoftverek a NAV-tól hívják be a számlaadatokat és szakember ellenőrzi a számlaképpel.
Üdvözlettel: Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ