Vállalkozás indítása egyetem mellett

Nappali tagozatos hallgatóként szeretnék egyetem mellett egyéni vállalkozást indítani. Saját készítésű termékeket szeretnék árulni, esetleg egy kreatív hobbi boltot nyitni. Azt szeretném kérdezni, hogy az szja szerinti adózás milyen járulékok megfizetését vonná maga után az én esetemben. Illetve, hogy a jövő évtől bevezetésre kerülő 25 év alattiak szja-mentessége miben befolyásolná ezt az adózási formát?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Gréta!
Amennyiben nappali tagozatos hallgató és szja szerinti költségelszámolásos formát választ, van arra is lehetőség, hogy nem fizet havi szinten semmit csak éves szinten. A költségelszámolás egyéni vállalkozás könyvelése és adómegaállapítása kissé bonyolult, havi szinten is van bevallási kötelezettség, de tény, hogy az adókat meg lehet spórolni. Mielőtt vállalkozás alapít célszerű egy teljes körű adótanácsadáson részt venni, ezt követően lehet eldönteni melyik forma a legkedvezőbb. Amit Ön említ az csak egy adónemet jelent és az Szja és feltételezhetően Ön itt a vállalkozói kivéthez kapcsolódó szja mentességre gondol, de emelett még van másik öt adónem ami érteni fogja ha költségelszámolásos Szja típusú vállalkozásban gondolkodik. Nem szaporítanám a szót, ízelítőnek küldök egy videót. Alapítással kapcsolatban bízzon meg szakembert, akár én akár a kollégák állanak rendelkezésre.
https://www.youtube.com/watch?v=v9rSup4h-fk&list=PLMPYAEbOmdLVOdThSwrsZmzHlUwdNnZus&index=2&t=146s
Üdvözlettel:
Mart László

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ