Előző évi személyi jövedelemadó igazolás lekérdezése

Üdvözlöm! A segítségüket kérném. Hol tudom lekérni az előző évi (2020-as esztendő) SZJA bevallásomat? Az ügyfélkapun keresztül a dokumentumok között csak egy 2020-as tervezetet találtam. Anyukám nyugdíjas, de neki is szüksége lenne egy ilyenre, egy pályázat beadására. Nála a Nyugdíjintézethez kell fordulni? Van ügyfélkapuja, semmilyen dokumentum ott nem található ezzel kapcsolatban. Köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Orsolya!

Ha a tavalyi évi szja bevallása nem lett külön 53-as nyomtatványon beadva, akkor az eSzja oldalon bejelentkezve tudja megtekinteni, amit a NAV elkészített Önnek tervezetet! Ezt a tervezetet kellett volna Önnek elfogadnia (vagy kiegészítenie, ha kell) május 20-áig. Ha ezt nem tette meg, akkor a határidő lejárta után automatikusan ez a tervezet lett az Ön szja bevallása! Erre a felületre ügyfélkapus belépéssel az alábbi linken tud bejelentkezni:
https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login
Ha az Édesanyja nyugdíjas (öregségi vagy nők 40 éves), akkor neki nincs szja bevallása, mert a nyugdíj adómentes, tehát bevallani sem kell! Ha a nyugdíj összegéről kellene igazolás, akkor azt a Nyugdíjfolyósítótól kell kérni!
Ha valamilyen kérdése van keressen bizalommal!

Üdvözlettel:
Csirincsikné Donkó Beáta

2 pont pont pont

Nagyon szépen köszönöm Beáta! Igen, akkor ezek a paraméterek után utánajárok. Sokat segített. Köszönöm!

0 pont pont pont

Kedves Orsolya!

Nagyon szívesen, ha nem boldogul keressen nyugodtan!

Csirincsikné Donkó Beáta

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ