Külföldi vásárlás, belföldi értékeséítés

Kedves Szakértők!

Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy egyéni vállalkozóként vásárolnék Ausztriában (ruházati bolt), és legelső vásárlási próbálkozásomkor nem tudtam megértetni az ottani boltvezetővel, hogy mit szeretnék. Tudtommal, ha Magyarországon értékesítem a termékeket, akkor ott nettó számlát kellene, hogy kapjak, és az adót itthon fizetem be. Ők minden áron csak is bruttó számlát adnak, nincs olyan, hogy nettó. (Ezt mondta a bolt főnöke). Nagyon szeretnék ennek a végére pontot tenni, mert nem vagyok teljesen képben. Segítségüket előre is köszönöm! Szép napot! :)

0 pont pont pont

3 válasz

Kellene közösségi adószám akkor áfa mentesen - netto - számláznának.

0 pont pont pont

Köszönöm, az meg van de nem adnak nettó számlát, csak bruttót. Pont ez a bajom sajnos.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező! Ha határon átnyúló termékbeszerzés történi adóalanyok között, mely meghaladja éves szinten a 10000 eurót, akkor kötelező mint a két részről a közösségi adószám és beáll a B2B fordított adózás. Ön nettó számlát fogad be és a magyar áfát számítja fel utána. Ha a beszerző fél nem adóalanyi minőségben jár el, akkor felszámítja a külföldi fél a német áfát. Akkor viszont nem a vállalkozás elábéje, mert szabálytalan. Az áfa a Magyar költségvetésé.
Üdvözlettel: Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ