Albérleti felmondás

Jó napot kívánok! A következő miatt írok. Újpesten van egy lakásom, amit októberben kiadtam albérletbe. A bérlők november óta nem fizetnek semmit sem, elérni szinte lehetetlenség őket, mintahogy kitenni sem tudjuk! Februárban küldtünk nekik egy hivatalos felmondólevelet, amelyben az állt, hogy március 15-ig legyenek szívesek elhagyni a lakást. EZ NEM TÖRTÉNT MEG!!!! Arra való hivatkozással, hogy nem tud hová menni a gyerekkel. Ezután ügyvédhez fordultunk, aki szintén felhívta erre a figyelmét, és adtunk neki újabb egy hónap határidőt, azaz, hogy április 15-ig hagyja el a lakást. TERMÉSZETESEN EZ SEM TÖRTÉNT MEG!!!!!! Ugyanúgy ott lakik, és nem fizet semmit sem! A saját lakásunkba nem tudunk bejutni, mert az egyik kulcs el van véve, és a bejárati ajtó zárját lecserélték! A második meghiúsult kiköltözési határidőnél is arra hivatkozott,hogy nem tud hová menni a gyerekkel. Lehet, hogy nagyon szemét vagyok, de engem már nem érdekel a gyerek! Ilyen nincs, hogy 2 hónap alatt nem tud másik helyet találni!!!! És a beköltözésnél meg volt adva egy telefonszám, amelyet megváltoztatott, és erről - nem meglepő módon-, minket nem tájékoztatott, úgy kellett kinyomozni. Tudom, hogy már itt lépni kellett volna, de talán még most sem késő. Már gondoltam arra is, hogy fizetési meghagyást küldök a részére. Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy hogyan lehet gyorsan, erőszakmentesen kirakni onnét. Előre is köszönettel. Sürgős lenne a segítség, mert természetesen amíg ők nem hajlandók onnan elmenni, addig nem tudjuk kiadni a lakást, és elég sok jelentkező lenne rá!

0 pont pont pont

2 válasz

Javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot a közművekkel (pl. vízművek, elmű stb.) és kérje a szolgáltatás szüneteltetését. Ha elzárják a vizet, akkor valószínűleg elmennek. Tudom, hogy ez extra költséggel jár, de erőszakmentes és a többi lehetőségnél olcsóbb megoldás.

0 pont pont pont

Jó reggelt kívánok!
Köszönöm szépen a választ. Igen, ezt már mások is javasolták, csak ezzel kapcsolatban nem egy olyan esetet hallottam, hogy a közművek /elmű, főtáv stb/ azért nem volt erre hajlandó, mert harmadik fél érdekeit sérti. Ez akkor is fennáll, ha már majdnem egy éve nem fizetnek semmit sem, és a kiköltözési határidő már régen lejárt? Ilyen esetben ők önkényes lakásfoglalóknak számítanak?
Előre is köszönöm a választ: Kissné Belházy Beáta

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ