Vállalkozói kivét utáni nyugdíj-járulék

Öregségi nyugdíj melletti vállalkozás, nem katás. Vállalkozói kivét után befizetett nyugdíj-járulékot hova kell jelenteni, hogy beszámítson a nyugdíj összegébe? Mikor számít be a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozó jövedelme a nyugdíjába? Köszönöm ha valaki válaszol.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves kérdező
Az öregségi nyugdíjban részesülő személy nem biztosított, mindegy, hogy milyen vállalkozási formában dolgozik a nyugdíj mellett, így járulék levonási kötelezettség sem terheli. A nyugdíj újraszámítási lehetőség megszünt az öregségi nyugdíjban részesülők esetében és a nők 40 nyugellátásban részesülők esetén is, hiszen újabb szolgálati idő nem jön már létre.
Nyugdíj újraszámításra csak az előrehozott öregségi nyugdíjban, szolgálati nyugdíjban részesülők esetében vagy valamilyen korkedvezménnyel ment valaki nyugdíjba ,van lehetőség újra számoltatni az ellátást. Az ő esetükben mivel az ellátás mellett jövedelem korláttal dolgozhattak ami 2021-ben 3.013.200 Ft volt, van lehetőség minimum 365 nap újabb jogviszony szerzés után újraszámoltatni a nyugdíjat.
Az ön esetében meg kell vizsgálni, hogy valóban öregségi nyugdíja van-e és nem más jogcímen kapja az ellátást.
Öregségi nyugdíjas az aki a reá irányadó nyugdíjkorhatár betöltését követően igényelte meg az ellátást.
Hogy hogyan kell visszaigényelni a már tévesen levont és bevallott járulékot azt telefon levezetem önnek , mert úgy gyorsabb lesz.
06-70-3676722 Bodnár Zoltánné


4 pont pont pont

Kedves Bodnár Zoltánné! Nagyon köszönöm a precíz és szakszerű választ. Idén még nem könyveltem vállalkozói kivétet és nem fizettem nyugdíjjárulékot sem. Adózzak kivét nélkül? Korbetöltött egyéni vállalkozó vagyok, tehát nem fizetek járulékot? Saját magamnak könyvelek. Mégegyszer köszönöm a választ!!!!

0 pont pont pont

Kedves Huszta Gézáné

adja meg telefon számát és hétfőn térítésmentesen elmondok mindent részletesen, hogy tudjak önnek segíteni
bofakft@gmail.com, vagy SMS-re 06-703676722

Üdv. Bodnár Zoltánná

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ