Katás ev. készpénzszámla

Sziasztok!

Katás e.v.-ként marketing kivitelezés díját elkérhetem készpénzben? Ügyfelemnek ez lenne a jó.
Szamlazz.hu-n kiállítanék egy készpénzes számlát. (Valahol olvastam, hogy nem lehet ilyet csinálni pénztárgép nélkül, mivel így nem bizonyítható, hogy tényleg megkaptam a pénzt.)

Köszönöm!

0 pont pont pont

4 válasz

Nyugodtan állítson ki készpénzes számlát. A leírt tevékenység alapján nem kötelezett online pénztárgép használatára.

1 pont pont pont

Kedves Kérdező! Semmi nem tiltja a készpénfizetéses számla kiállítását. Sőt, mégjobb mint a nyugta. Ha számlát állít ki nyugtázni se kell.
Üdvözlettel: Mart László

1 pont pont pont

Kedves Zsolt!
Annyival kiegészíteném az előttem válaszadókat, hogyha a másik fél, akinek számlázol pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó, akkor egy hónapban a készpénzben kifizetett számla összege nem lehet több 1 500 000 Ft-nál! Összeget nem írtál csak ezért hívnám rá fel a figyelmed!
Üdvözlettel:
Csirincsikné Donkó Beáta

1 pont pont pont

Kedves Zsolt!
A kolléganő válaszát úgy kell értelmeznie a gyakorlatban, hogy ha a partner cég, vagy egyéni vállalkozó, akkor kötelező bankszámlával rendelkeznie, míg ha pl. magánszemély, akkor nem ( még ha van is neki) , így az utobbinál semmi korlát nincs. A tevékenység jellegéből azt gondolnám, hogy nem magánszemély a partner, így ott él a 1,5 MFt ( bruttó összgű) korlát, sőt, ha véletlenül kapcsolt vállalkozásnak számítanak, akkor 1 Mft ez a határérték. Ugyanakkor ha KP-t befizet az Ön bankszámlájára, az már elfogadott nagy összegre is!
üdvözlettel
S. Z.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ