Könyvkiadás külföldön - Adózás stb.

A kérdésem egyszerű. Sokan hallottak már, vagy ha még nem. az Amazon egy olyan szolgáltatásáról, ahol megjelentethet az ember bármilyen papíralapú és vagy ebook-ot. Legyen az egy spirálfüzet vagy komolyabb irodalmi regény. Az ISBN számot adja a platform, adózást is be lehet állítani, bankot stb. (Elfogadja a normál adószámot.)
Természetesen ezeknek a várható bevétele változó, van, hogy hónapokig nulla, ez azért nem számít, mert csak fizetés után kerülnek gyártásba a könyvek, addig amolyan katalógusszerű állapotban van.
A kérdésem az lenne, hogy nekem magyarként, ha én ilyen úton gondolkodom, adózási szempontból mik a lehetőségeim? Hozzá teszem, jelenleg (hosszú ideje) egyedül nevelem a gyerekeim (2) és csak az utánuk járó szociális ellátásból tartom fent magunkat és persze a család természetbeni segítségével. Merre kellene elindulnom?
A válaszokat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
A kérdés egyáltalán nem egyszerű, sőt nem is feltétlenül könyvelői hatáskör. Keressen megy adótanácsadót, adószakértétőt, aki személyez tanácsadás keretében ismerteteni a hátron átnyúló ügylete adózását, vállalkozási forma megválasztásához segítséget nyújt. Sajnos egy vállalkozás kezdeti tőkeberuházást igényel. A ráfrodítás később térül meg -ha megtérül. Amennyiben ügylete határon átnyúlik, tisztázni kell, hogy szolgáltatásnyújtás vagy termékértékesítés, adóalanynak vagy nem adóalanynak történik, ennem megfelelően magyarországra történik, vagy eu-ba vag eu-n kívülve, csak áfa tekintetében ennek megfelelően kötelező jelleggel hat félre adózás van és ez még csak a főszabályok, emlett ott a másik kérdés, milyen vállalkozási forma legyen, hogyan adózzon, valamint tervezett árbevétel és költségszerkezet kell, ahhoz, hogy erre érdemben felelősségteljesen választ lehessen adni. Én most jeleleg nem tudom személy szerint ezze foglalkozni, de bármelyik kolléga szerintem áll rendelkezésre akkár innen is, válasszon egyet bártran!
Üdvözlettel: Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ