Jövedelemigazolás - 2.

Előző topik folytatasa:

Igen, tudom, hogy annyit számítanak. Viszont utánanéztem, és sikerült beadni, és elfogadó nyugta jött, véletlen egy régi 3 hónapos 2018-as KATA-ra akartam kikérni (könyvelő arra csinálta a bevallást, nem is értem), viszont a 2020.05.14-től számláztam, ergo ki kell adják az új adószámra, amire elfogadó nyugta jött?)

Még ami fontos kérdés: 2020.05.14-én lett alapítva, és 01.12-től szünetelt, március 11-én jött a levél, hogy 15 napon belül kell befizetnem a tartozást, különben kizárnak, sajnos nem emlékszem mikor lett megkérve (lehet március 11. után), de május 20-án megadták az automatikus részletfizetést, és a nyilvantarto.hu-n szünetelés szerepel, most megkértem, hogy állítsák vissza, amire gondolom hétfőn jön válasz.

Fontos kérdések:
1. Ez mit akar jelenteni?
2. Lehetséges, hogy mégsem zártak ki?
3. Valamelyik hitelintézetnél nem kell lezárt üzleti év, csak 12 hónapja működjön elegendő, ők rálátnak arra, hogy szünetelt?
4. Ha ki lett zárva 2021 március 11. után, sajnos akkor épphogy nincs meg a 12 hónap. Ezt hitelfelvétel szempontjából hogyan lehet kibekkelni? Mi a teendő? Átváltok sima e.v.-re gyorsan, és olyan mintha folyamatos lenne? (Ha kizártak mégis.)

Nagyon köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

+1 Az nem lehet gaz, hogy a konyvelom a 2020-as kata bevetelem a regi 2018-as megszunt, mar nem letezo katara adta be a szja bevallasom? A papiron egyebkent minden mas adat stimmel csak a regi adoszamom van rajta. Vagy ezt hivatalbol korrigaltak?

1 pont pont pont

Az biztos , hogy ezt hivatalból nem korrigálják , keressen egy könyvelőt csak az lesz a helyes megoldás.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ