Jovedelemigazolas

Tisztelt fórumozók!

Szeretnek kerni a 2020-as évemről egy jövedelemigazolást hitelfelvételhez, azonban mikor az ANYK-n keresztül benyújtom, mindig elutasító nyugta jón ezzel az üzenettel: “Nincs regisztrálva vagy nem élő a regisztrációja!“

Most 2021-ben kizártak a KATA-ból.
Ezert nem lennek jogosult kikérni? De hát mégis jövedelem!
Mi lehet a gond?
Kétségbe vagyok esve!
Kérem, segítsenek! Köszönöm szépen!

0 pont pont pont

6 válasz

Tisztelt Kérdező!

A NAV anyk-eBEV működésével kapcsolatos gyakori kérdések közt szerepel az alábbi, talán ez segít.

"Nincs regisztrálva vagy nem élő a regisztráció!" A bevallás/adatszolgáltatás elküldésének pillanatában az aláíró nem rendelkezik érvényes regisztrációval az adóalanyhoz. Ön az eBEV Portálon, a Lekérdezések>Jogosultságok megtekintése menüpontban tudja ellenőrizni, hogy mely adóalanyokhoz, milyen jogosultsággal rendelkezik.

1 pont pont pont

Kedves kérdező
Sokkal jobb ha bemegy a navhoz, gyakorlatilag 3 napon belül kiadják az igazolást, sok esetben már másnap is.
A KATÁ-s bevételt nem ismeri el jövedelemként, sem a nav sem a hitelintézet.
KATÁS bevételének csupán 60%-a fog jövedeemnek minősülni, ezzel kell számolnia

0 pont pont pont

Igen, tudom, hogy annyit szamitanak. Viszont utananeztem, es sikerult beadni, es elfogado nyugta jott.

Meg ami fontos kerdes: 2020.05.14.-en lett alapitva, es 01.12.-tol szunetelt, marcius 11.-en jott a level, hogy 15 napon belul kell befizetnem a tartozast, kulonben kizarnak, sajnos nem emlekszem mikor lett megkerve (lehet marcius 11 utan?), de majus 20.-an megadtak az automatikus reszetfizetest, es a nyilvantarto.hu-n szuneteles szerepel, most megkertem, hogy allitsak vissza, amire gondolom hetfon jon valasz.

Fontos kerdesek:
1. Ez mit akar jelenteni?
2. Lehetseges, hogy megsem zartak ki?
3. Valamelyik hitelintezetnel nem kell lezart uzleti ev, csak 12 honapja mukodjon elegendo, ok ralatnak arra, hogy szunetelt?
4. Ha ki lett zarva 2021 marcius 11 utan, sajnos akkor epphogy nincs meg a 12 honap. Ezt hitelfelvetel szempontjabol hogyan lehet kibekkelni? Mi a teendo? Atvaltok sima e.v.-re gyorsan es olyan mintha folyamatos lenne? (Ha kizartak megis)

Nagyon koszonom!

0 pont pont pont

Kedves kérdező

Az ön esetében az a valós segítség ha egy könyvelő átnézi a vállalkozása úgymond életútját, mert így nem lehet felelősséggel válaszolni, mert zavaros az egész gondolat menet Az adózónak azért tisztába kell lenni azzal, hogy ki van zárva vagy nincs kizárva a KATÁ-ból , a hogyan tovább csak ezek után jöhet.
Sajnálom hogy ezt kell írnom., de itt nem lehet össze-vissza ötletelni.

0 pont pont pont

A jovedelemigazolas annyiban megoldodott, hogy veletlen a megszunt 2180-as kata adoszamra akartam kikerni (a bevallason az szerepelt igy onnan masoltam, viszont az ebev portalon pedig a bekuldott dokumentmuknal mar az uj adoszamom szerepelt a 2020-as arbevetelnel). Es igy igy elfogado nyugta erkezett. Akkor ez igy lehetseges, hogy kiadjak most mar a tenyleges 2020-as bevetelrol? Koszonom!

0 pont pont pont

Azonnal vegye fel a kapcsolatot könyvelővel, akit ön választ.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ