Végelszámolás ÁFA-ja

Egy negyedéves ÁFA bevalló Kft.-nek 196.000.- visszaigénylendő ÁFA-ja van. Szeretne végelszámolni, mert a tulaj külföldre megy dolgozni. Vissza kaphatja-e ezt az összeget, hiszen nem éri el a 250.000.-Ft-ot? Még nincs semmi bejelentve, először rendezné a dolgait a záráshoz, és ez az egyetlen tétel, ami kérdéses.

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt kérdező!

A végelszámolás -bármilyen pici is a cég - nem csupán egy bejelentés a NAV felé, hanem egy folyamat. (Tulajdonosok döntést hoznak, zárómérleg, bevallások, ügyvéd bejelenti a cégbírósághoz, végelszámolási nyitó mérleg, a végelszámolás időszaka alatt normál bevallások. A cégbíróság döntő végzésével záró beszámoló, vagyonfelosztási javaslat és záró bevallások.)

Szóval az élet nem áll meg attól, hogy elhatározták a végelszámolást. Az is lehet, hogy annak időszaka alatt a 250 ezres összeghatár meghaladásra kerül ( ügyvéd, könyvelő, stb ... díjazása ). Ha mégsem, az utolsóként benyújtásra kerülő áfa bevallásban az áfa értékhatártól függetlenül visszaigényelhető.
0 pont pont pont

Köszönöm a választ

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ