Adószámos magánszemély

Szeretném megtudni, hogy kezdő masszőrként dolgozhatok-e adószámos magánszemélyként. Még nincs vendégköröm, most kezdeném kialakítani.

0 pont pont pont

2 válasz

Nem! Rendszeres gazdasági tevékenységnek minősül a tevékenység, pénztárgép használatára kötelezett.

2 pont pont pont

Üdvözlöm!
A rendszeresség fogalmának meghatározására nincs egyértelmű NAV-os joggyakorlat. Tehát érvelés kérdése az egész... Pl. Ha valaki egy héten egyszer masszíroz az heti szinten rendszeres, de napi szinten nem. Ha valaki egy éven keresztül fest, de egyszer adja el az évben a festményt, akkor a tevékenység rendszeres, de az ebből származó bevétel nem az. Megalapozza-e a rendszeres üzletszerű tevékenységet?
Amennyiben számlát állít ki, akkor nem kell pénztárgép sem, az a nyugtához kéne. Tehát van érv ellene is és van érv mellette is. Egy biztos, az adószámos magánszemély intézménye kissé kezd elavulttá válni, bár az első egy két hónapban nyugodtan el lehet kezdeni, aztán ha rendszeres lesz a tevékenység, akkor adószám megtartásával átalakul egyéni vállalkozóvá. A rendszeresség meghatározása viszont igen nehéz, érvelés kérdése, így az erre irányuló ellenőrzés kimenetele is bizonytalan. Én csak a saját gyakorlatomat tudom mondani, régebben több adószámos magánszemély életét rendbe tettem és volt konfliktusom revizorral, az érvelésemet elfogadták ott is ahol havi szinten volt bevétel egy adott tevékenységből, persze leadózottan.
Üdvözlettel: Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ