Külföldi, online kérdőívezésből származó jövedelmet milyen módon kell adózni?

Egy külföldi vállalkozás lehetőséget ad a kutatóknak nemzetközi szinten, hogy kutatásaikhoz résztvevőket keressek az interneten keresztül, ahol ezeknek a személyeknek kérdőíveket kell kitölteniük, ezért pedig 1-2 dollár jutalmat kapnak.
Nem mertem még belevágni, mert nem vagyok biztos abban, hogy ezt hogyan is kell leadózni Magyarországon, hiszen rendszertelen bevétel, magánszemély státuszban, illetve bár fizikai jelenlétet nem kíván meg, külföldi cégről beszélünk.
Előre is köszönöm a választ!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
A kérés nagyon összetett! Milyen cégformában, milyen vállalkozási formában és milyen választott adónemben kívánja végezni a tevékenységet. Mindenképpen bejön a B2B fordított áfa, de a többi adónemben, hogy adózik főként azon múlik milyen vállalkozási formát és adózási formát választ: Szja, Kata, Kiva, Tao stb.
Amennyiben munkaviszony akkor meg kell vizsgálni, hogy a külföld és Magyarország között van-e kettős adóztatást elkerülő egyezmény, vagy nincs, ha van akkor mit ír elő, hol keletkezik az adóügyi illetőség? A megadott adatok alapján pontos és felelősségteljes tájékoztatás nem adható, csak tájékozódási pontok.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ