Cég főtevékenység

Tisztelt Könyvelők, cégalapításkor megjelölhetem a főtevékenységet abban az esetben is, ha az én szakképesítésemtől eltérő szakképesítést igényel? Hirdethetek-e addig ameddig az említett szakmában nincs bejelentett alkalmazottam?
Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Kérdező!
Egy cégnek (Kft. Rt. Bt. ) annyi tevékenysége lehet amennyit csak akar, nem kötelező, hogy a tagjának ügyvezetőjének legyen szakképesítése az adott tevékenységre, viszont az igen, hogy alkalmazottai között legyen olyan aki a tevékenység végzésére munkavállalóként jogosult. Ugyanakkor a hirdetés még nem jelenti a tevékenység végzésének megkezdését. Amikor a tevékenységet megkezdni, abban az időpontban kell, hogy legyen olyan munkavállaló aki bizonyítványa/oklevele, vagy netán hatósági engedély alapján jogosult a tevékenység végzésére. Ami semmi esetre se forduljon elő, hogy számlát állít ki olyan teljesítési dátummal, mely dátumon még nem állt rendelkezésre bejelentett alkalmazott. Bár hozzá kell tennem elsősorban ebben az esetben nem az adóhivatal szankcionálná, hiszen az adózás rendje törvényének is alapelve, hogy a gazdasági esemény eredménye adózik, függetlenül a keletkezés módjától, jogszerűségétől, erkölcsi megítélésétől. Tehát ha eredmény van -akár jogellenes ügyletből is -adózni kell. Az más kérdés, hogy tiltott tevékenység végzése miatt bírósági eljárással kell szembenézni, vagy közigazgatási hatósági eljárás keretén belül szankcionálják maga a céget.
Üdvözlettel:
Mart László

3 pont pont pont

Hírdetni azt lehet de ha megvalosul az ügylet legyen aki ért hozzá

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ