Adószámos magánszemély

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Jelenleg várandós vagyok. Asztrológusként, szellemi szabadfoglalkozásúként válthatok ki adószámot? Jövedelmem rendszertelen lenne, havi kb. 20-30.000 Ft. KATA-t nem tudnám kifizetni, hirdetni viszont szeretném magam, így szeretném legálisan csinálni.
Köszönettel,
T. Szandra

0 pont pont pont

3 válasz

Én megkockáztatnám. És, ha, rendszeressé válna a bevétel és megérné a vállalkozás, akkor kiváltanám rá a vállalkozóit.

De ha tud januárig várni, akkor új adózási formákat ígérnek a vállalkozóknak, melyszerint évi egy milla bevételig - állítólag - nem kell majd semmit fizetni. Persze, csak a ha a törvényt látjuk, akkor hisszük el a médiának :)

0 pont pont pont

9609 TEAOR számon kiválthatja az adószámot , csak soha ne úgy fogalmazzon hogy "havonta", mert az egy rendszerességet feltételez, amikor azt mondja havi 20-30 ezer azzal azt fejezte ki , hogy alacsony a tevékenység jövedelmezősége.Én a tevékenység jellege miatt mondanám, hogy adószámosként végezheti.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Én erre, ha megengedi egy videóval válaszolnék. A rendszeresség fogalomkörére nincs pontos adóhatósági joggyakorlat. Milyen szinten rendszeres a tevékenység? Napi, havi, évi? A tevékenység még lehet rendszeres de a bevétel megszerzése nem. Indulni lehet ezzel, de az adózását is tudni kell, ha biztosan megy át lehet térni egyéni vállalkozásra. Arra kell figyelni, hogy magánszemélynek vagy kifizetően (Kft. Bt. Rt. államigazgatási szerv, E.V) értékesít, nyújt szolgáltatást, mert annyi féle szabály. Minden bizonnyal alanyi mentesen kéne indulni. Üdvözlettel:
https://www.youtube.com/watch?v=eoalSfbPiYY&list=PLMPYAEbOmdLWp_R1WC2mXZ6_zhQ_L9ozq
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ