Lehet ebben az esetben ÁFÁ-t optimalizáni?

Üdv! Lehet, hogy amatőr a kérdésem, de nem vagyok szakmabeli.
Adott a kft.-nk, amely 90%-ban szellemi munkából termeli a bevételét és havi ÁFÁ-s. A működésünk egy része egy rádió üzemeltetése, amelyben a kollégák egytől egyig alvállalkozóként szerződéssel dolgoznak be és számláznak havonta/negyed évente. Itt jön a probléma, hogy egy kivételével mind adómentesek így rengeteg a befizetendő áfánk, hiszen szellemi munkához nincs szükség alapanyagra, egyéb ÁFA csökkentő beszerzésre.

Van esetleg mód rá, hogy hogyan lehetne csökkenteni a fizetendő ÁFÁ-t ebben az esetben?

0 pont pont pont

4 válasz

Hívjon bizalommal, mert sok információ kell még a dolog megoldásához.
BOFA12 HUNGARY KFT, 06-70-3676722

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben jó az üzletmenet, és a vevők rendben megfizetik a kiállított számlákban felszámított ÁFA-t is, miért fájdalmas az ÁFA fizetés? (ha nem így van, az persze más kérdés...)

Amennyiben a vállalkozás működési feltételeit javító ÁFA-s eszköz és szolgáltatás beszerzéseik vannak, az természetesen csökkenti a NAV felé megfizetendő ÁFA összeget de pürrhoszi a győzelem, mert ezen ÁFA összegeket ki kell hogy fizessék a szállítóknak.

1 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!
Több alanyi mentes vállakozás létrehozása, esetleg amennyiben a vevő az utalással késik pénzfogalmi áfa választása lehet célszerű.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Javaslom a HolaSzámla használatát, ahol a bejövő és kimenő számlák egy helyen megtekinthetőek, többféle összesítés, kimutatás készíthető, ÁFA tartalom összesítések, kifizetések is megtekinthetőek...

https://www.holaszamla.hu/

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ