Kártyás fizetés külön nyugtatömb

Kedves Könyvelők!
Katás egyéni vállalkozóként szépségszalonban dolgozom, készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítok a vendégeimnek. A bevételi nyilatkozatban a kártyás fizetéseket elvileg akkor kell feltüntetnem, amikor a számlámra beérkezik az összeg. Viszont a nyugtatömbben visszakeresgélni ezeket a tételeket eléggé macerás, és azt az infót kaptam hasonló munkakörben dolgozó kollégáktól, hogy ők külön nyugtatömböt vezetnek a kártyás és külön a készpénzes fizetésekhez (könyvelői javaslatra). Próbáltam utána keresni, de nem semmi infót, jogszabályt nem találtam erről. Tényleg van lehetőségem egyidőben 2 nyugtatömböt használni?
Köszönöm a segítséget.

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Anita!

Szabályosan nyugtval a KÉSZPÉNZES értékesítéseket lehet bizonylatolni. Álláspotom szerint a kártyás fizetésekről számlát kellene, hogy készítsen.

A készpénzes bevételek bizonylatolására nincs akadálya több nyugtatömb párhuzamos használatának. A használat időtartamát a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásában rögzíteni kell.

0 pont pont pont

Nem csak készpénzes fizetés lehet hanem készpénzhelyetesitővel is bankkártya, utalvány akkor is adható nyugta,de kellene lennie a kártya használatról bizonylatnak ezt kéne a nyugta mögé tüzni igy meg lenne melyik kártyás fizetés , lehet két nyugtatömb is használatban nem tiltja semmi...

1 pont pont pont

Nem kell vacakolni semmivel, akár kártyás, akár készpénzfizetéses. Ezeket a papíralapú dolgokat célszerű elfelejteni. PÉNZTÁRGÉP!!!!!! Minden problémát megold, igaz újakat viszont felvet. Számlázás legyen elektronikus. A beszámoló beküldése és az adóbevallások beküldése is regén az. Bármilyen furcsán is hangzik. Egy 21. századi könyvelőiroda papír nélkül dolgozik. A szerződések is elektronikusan aláírhatóak.
Üdvözlettel: Mart L.

1 pont pont pont

Kedves Anita!
Sokkal célszerűbb lenne pénztárgépet használni, megkönnyítené az egész folyamatot, és nem kellene külön nyugtatömböket vezetni. Felesleges...
Ha a másik opciónál marad, akkor a bankkártyás bizonylatot a nyugta mögé lehetne tűzni.

0 pont pont pont

Kedves Anita!

Kártyás vásárlás esetén nem kell nyugtatömböt használni, elegendő az ellenőrző szelvény!Mivel ez a bizonylatolás nem elektronikus, így ha jobbnak látja állíthat ki nyugtát és hozzátűzheti az ellenőrző bizonylatot akár külön nyugtatömbben, akár egyben. A pénzügyi teljesítés igazolásához ez elegendő, nem kell megvárni, amíg jóváírják a bankszámlán.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ