Webtárhely szolgáltatás viszonteladóként

Üdvözlöm!

Olyan üggyel kapcsolatban lenne kérdésem, miszerint viszonteladóként domain neveket regisztrálnánk, illetve havi és évi előfizetéssel webtárhelyet szolgáltatnánk. Bt. alapításakor a 6311-es TEÁOR-t felvettük, amivel ilyen szolgáltatásokat árusíthatunk.

A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor haszonnal való továbbértékesítésnél (a fő szolgáltató tőlünk 100 Ft-ot kér, mi 200 Ft-ért értékesítjük tovább) a számlán fel kell-e tüntetni a közvetített szolgáltatást vagy elég, ha csak simán ráírjuk a számlára az előfizetés értékét?

Válaszát előre is köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

érdemes felírni a közvetített szolgáltatást, mert adóban 2%-ot jelenthet. :)

1 pont pont pont
  • +1  Köszönöm a válaszát!
    2021.07.27. Márton

Kedves Kérdező!
Egyet kell értenem az előttem szóló kollégával. Annyival egészíteném ki, hogy a közvetített szolgáltatás a helyi iparűzési adóban lehet jelentőség, mert annak az alapját lehet csökkentei vele, melynek a maximális kulcsa 2 %. Önkormányzatok eltérhetnek kisebb kulcsok felé is.
Üdvözlettel:
Mart L.

1 pont pont pont
  • +1  Köszönöm a válaszát!
    2021.07.27. Márton

Kedves Kérdező! Feltétlenül tüntesse fel a közvetített szolgáltatás" szövegét, hiszen (ahogy az előttem író kollégák tanácsolták), az iparűzési adó alapját csökkentheti ezzel.

1 pont pont pont
  • +1  Köszönöm a válaszát!
    2021.07.27. Márton

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ