KATA helyett egyszerűbb forma?

Sziasztok!

Hobbiból fotózgatok már egy ideje, viszont szeretnék egy fokkal feljebb lépni. Legálisan (számlaképesen) szeretném csinálni, viszont még nincs belőle annyi bevételem, hogy megérje KATÁ-s vállalkozást indítanom még egyetemistaként sem. Letettem a fotográfus OKJ vizsgát, így minden feltétele megvan, hogy vállalkozást indítsak belőle, de van bármilyen más mód a KATÁ-n kívül, amivel tudnék legálisan fotózni, viszont nem kéne havidíjat fizetnem, csak leadózni azt amit megkeresek?

1 pont pont pont

4 válasz

Kedves kérdező!

Egyszerű adószámos magánszemélyként tudj avégezni ezta tevékenységet.

:)

0 pont pont pont

Ha egyetemistaként sok a 25 ezer forint, akkor nem ajánlom a vállalkozást! Adószámos magánszemélyként nem csinálhatja, mert rendszeres tevékenységnek minősíthetik.

Adótanácsadás keretében tudok, tudunk segítséget nyújtani eseti szolgáltatási díjért, pár mondatban, felelősséggel nem lehet tanácsot adni.

0 pont pont pont

Ne biztassuk az adózót adószámos maganszemelyes tevékenység végzésére, nem erre találtak ki!

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Amennyiben ideiglenes a tevékenység, lehet adószámos magánszemély, azonban sok probléma szokott vele lenni. A jogszabály nem definiálja a pontosan a rendszerességet, így ezen fogalomkört az adószakmai gyakorlat tudja feltölteni tartalmommal. Egy esetlegesen ellenőrtésen is a könyvelésen túl, vannak kérdések melyek érvelési kérdések és befolyásolják az ügy menetét. Javasolható ev. megalapítsa akkor, ha van biztosítoti jogviszonya, adott esetben még nullás adózással is kihozható
https://www.youtube.com/watch?v=eoalSfbPiYY&t=81s
Üdvözlettel: Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ