Számítógép építéssel, fejlesztéssel kapcsolatban felmerülő alkatrészek továbbszámlázása

Tisztelt Szakértők!
AAM-es KATA-sként foglalkoznék számítógépek építésével, illetve meglévő konfigurációk módosításával. Kérdésem az lenne, hogy az ezzel kapcsolatosan felmerülő alkatrészárakat továbbszámlázhatom-e úgy, hogy az én általam kifizetett bruttó árat írom a számlára alanyi adómentesen, illetve ehhez fel kell-e vennem a 4741-es TEÁOR számmal rendelkező "Számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelme" megnevezésű tevékenységi kört?
Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Érdeklődő!
Továbbszámlázhatja, viszont figyeljen oda, hogy az alanyi mentes éves keretet ne lépje túl! A beszerzési bizonylatokat is célszerű őrizni. Érdemes iparűzési adóban is utána számolni, mert a beszerzet eszköz ezen esetben anyagköltségként funkcionál.
Üdvözlettel: Mart L.

3 pont pont pont

Kedves Márton!

Mivel az alaptevékenysége a számítógép építés, az alkatrészek pedig az alapszolgáltatás segédanyagai, továbbá nem tesz rá árrést, így ez nem minősül kereskedelemnek. Viszont az anyagköltség bevételi oldala is csökkenti a KATA alatt számlázható keretösszeget, így érdemes átgondolni, hogy az alkatrészeket kinek a nevére kéri. Annyit még érdemes tudni, hogy attól mert a KATA rendszerében nincs költség elszámolás, és az anyago továbbszámlázásra kerül, az anyagok beszerzéséről szóló számlákat, egyéb bizonylatokat akkor is kötelező gyűjteni, megtartani.

3 pont pont pont

Önnek nem kellene a saját nevére vásárolni az anyagot. A bevételi keretét nem szabad anyag költség továbbszámlázással kimeríteni.
A 4741-es TEÁOR kódot sem kell felvennie.

1 pont pont pont
  • +1  Köszönöm a válaszát!
    2021.07.06. Márton

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ