KATA-s egyéni vállalkozó

KATA-s egyéni vállalkozót be kell-e jelenteni a 1041-esen? Év közben milyen jelentési kötelezettségei vannak?
Köszönöm!

0 pont pont pont

6 válasz

Nem kell. Év közbeni lejelentés csak akkor ha átlépi a Kata határt,vagy alkalmazottat foglalkoztat.Vagy 30-napon túli táppénzen van.

0 pont pont pont

Nem tudom pontosan mikortól, de 2016-ban már biztosan be kell jelenteni a 1041-t, mert sok gond volt a biztosítási jogviszonyok nem megfelelő nyilvántartásával.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Igen, be kell jelenteni. Egyéb bejelentések és egyéb teendők is vannak.

0 pont pont pont

2016-ban már nem kell bejelenteni a 16T1041-esen. A biztosítotti bejelentését a nyilvántartásba vételekor a webes ügysegéden kell bejelölni. Hogy év közben milyen bejelentési kötelezettségei vannak, az nagyban függ a vállalkozás méretétől, tevékenységétől és hogy foglalkoztatónak minősül-e. Erre így nehéz válaszolni 1 mondattal.

0 pont pont pont

Mindenkinek köszönöm a válaszát. NAV-ban is ezt mondták, hogy nem kell. Egyébként egy kezdő egyéni vállalkozó nincs benne semmi extra.

0 pont pont pont

Ha semmilyen kedveszményt nem akar igénybe venni, akkor nem kell bejelenteni a 16T1041-en. Ha azonban táppénzre akar menni, vagy valamilyen kedvezményt akar igénybe venni, akkor a MEP látja a biztosítottak között, ezért kéri a 16T1041-es nyomtatványon történő bejelentést. Ez most, 2016-ban történt. A NAV viszont nem akarta elfogadnia 16T1041-et, mert a bejelentkezésen már egyből a KATA-t választotta. Végül befogadta a bejelentő lapot és továbbította a biztosítotti bejelentést a MEP felé.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ