TB jogviszony módosítás, helyesbítés

Jó napot!

Elég sajátos helyzetben vagyok.
Márciusban született meg a kisfiam. CSED igénylés beadását követően kiderült, hogy nincs meg 365 napom, ami az ellátáshoz szükséges.
A tavalyi év folyamán közel 3 hónapra fizetés nélküli szabadságra lettem kiírva a vírus első hulláma alatt.
A eü. járulék fizetve lett, de ennek ellenére a biztosítási jogviszonyomból hiányzik az a három hónapnyi nap. Ezzel én akkor nem voltam tisztába, a könyvelőm nem is tájékoztatott, ami tudom, hogy nem "mentség". Viszont most mikor elutasították a CSED igényem, akkor jutott ez tudomásomra, hogy nincs meg, ezen napok hiánya miatt, a szükséges 365 nap.

Ilyen esetben van mód arra, hogy utólagosan módosítás, helyesbítés beadásával azt az időszakot megváltoztassuk a jogviszonyban?
Járulékok utólagos fizetésével, meg lehet ezt a problémát oldani? Mintha nem is szünetelt volna a jogviszonyom?
Munkáltatóm partner lenne benne, hogy ilyen módon segítsen, ha megoldható valamilyen módon a probléma.

Nagyon nagy probléma, ha ellátás nélkül maradunk. Apuka természetesen dolgozik, de közel 3.500.000 Ft-tól esünk el ez miatt a sajnálatos időszak miatt.

Köszönöm válaszukat előre is!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Erika
A vészhelyzet miatt nagyon sok munkáltató helytelenül értelmezte a jogszabályokat és olyan megoldásokat generáltak ami inkább ötlet szerűek voltak , mintsem szabályosak.
Ügyének van megoldása. Mivel a fizetés nélküli szabadságot a Mtv. szerint csak a munkavállaló kérésére lehet adni. A fiz. nélküli szabadságot írásban kérvényezni kell a munkavállalónak. Gondolom ez nem így történt. A fiz.nélküli szabadság jogintézménye olyan hátrányokkal jár,mint amelyet most Ön is tapasztal.
Mivel a munkáltatója ezzel a biztosítás szüneteléssel Önnek kárt okozott, köteles az eredeti jogállásba Önt visszahelyezni. Ez a kártérítés egyiklegolcsóbb formája jelen esetben. / Amennyiben ezt bírósági úton kérné a folyamat ugyan így történne a jogállás visszaállítása ügyében/
A munkáltatónak egy helyesbítő T1041 -es bejelentőt kell beadni a lehető legrövidebb határidőn belül / inkább azonnal/. H betűvel kell beadni a nyomtatványt.
Ezt követően a kieső időt számfejteni kell tehát azokat a hónapokat ki kell "fizetni" , majd 08-as bevallást beadni róla, természetesen a járulékokat be kell fizetni .
Ezt követően meg kell ismételni a CSED igénylést. Az igénylést 6 hónaprig visszamenőleg lehet beadni./ ez jogvesztő határidő/
Remélhetőleg ez az eset belefér.
Remélem tudtam segíteni. Ha van még kérdése hívja irodánkat. Tudok a munkáltatójának is segíteni, hogy rendeződjön a jogesete, mert egyeztetéssel megoldható.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ