EFO adózása a mentesített összeg felett

Üdvözletem!
Egyszerűsített foglalkoztatással dolgozik nálam (lottózóban egy hölgy).
Napi 10.000 Ft 8 órára. Májusban 15 nap volt. 150.000 Ft.
A Szerencsejáték Zrt. a foglakoztatott forgalma után ezen felül + jutalékban részesíti 2 havi forgalma alapján,
mely most április-májusban szuperbruttó: 171 763 Ft.
Mi a helyes adózás, hogyan, mikor és kinek kell adóznia?
Az Sz. Zrt. felé nekem kell megadnom, mennnyi jár a foglalkoztatottnak, ezt átutalja neki.
Mennyit kell adózni ezek tükrében a NAV-nak (most)? Ezt átutalná a vállalkozói számlámra, hogy fizessem be a NAV-nak a megfelelő adónemekre.
Vagy adózzon majd az éves adóbevallásában a foglalkoztatott, és ez esetben most kapja meg a teljes összeget?
Előre is köszönöm a válaszokat, különösen, ha valaki ugyanebben már eljárt eredményesen!

0 pont pont pont

7 válasz

Elnézést kérek, de ez nekem nagyon furcsa! :(
EFO-sként dolgozik így a hölgy??? Ez nem munkaviszony, és a szerencsejáték zrt nem hiszem, hogy efo-snak szánja a pénzt, hanem munkavállalónak, de lehet tévedek.

1 pont pont pont

Ez az SZRT-nek egy idén februárban bevezetett programja. Engedményezési szerződést kötöttünk SZRT-vel, hogy a vállalkozás nevében "Ő" közvetlenül utalja át a nettó összeget a terminálkezelőnek, a NAV felé utalandó összeget pedig a vállalkozás számlájára. Az arányokat, összegeket viszont a vállalkozásnak kell megadnia a saját felelősségére.
Most beszéltem NAV-val, /nem én voltam az első/, pillanatnyilag egyeztetést folytatnak a PM-mel a jogalkalmazás tekintetében, mert ők se tudják. Nekem viszont a megosztást lehetőleg még ezen a héten kellene leadnom. A 8-as bevallásban a NAV szerint se lehet megadni így az adatokat.

0 pont pont pont

Értem én, hogy az SZRT adja, ezzel nincs is gondom, nekem a foglalkoztatott minőségével van, hogy efosként ő nem munkaviszonyos munkavállaló, ezért érdekes ez a dolog.
És nem csodálom, hogy a NAV-nál ezt a tájékoztatást adták, mert ez eléggé fülénél előhúzott dolog. A megosztást nem tudja leadni, vagy ha leadja, akkor utólag lehet önellenőrizni kell majd a 08-as bevallást, de ha ott kellene bevallani, akkor módosítani kell a nyomtatványt, és arról azért szerintem már tudtak volna a 1819-en.

0 pont pont pont

Az SZRT a terminálkezelőnek utalja függetlenül attól, hogy tulajdonos, KFT tag vagy tisztségviselő, segítő családtag, fő, vagy mellékállásban van, vagy EFO-s, 2-4-6 vagy 8 órára van bejelentve. Az SZRT a teljesítmény jutalmazza. A 8-asról (is) NAV egyeztetést folytat a PM-mel 1819 szerint.

0 pont pont pont

Kedves kérdező

Problémájával forduljon bizalommal irodánkhoz/ vagy bármelyik kollégánkhoz/, mivel megtudjuk oldani önnek ezt az esetet, de telefonos egyeztetés szükséges hozzá..Azért nem teszem ezen a nyílt fórumon, mivel Ön sajnos nem anonim módon, hanem egy céget nevesítve tette fel kérdését, valamit konkrét összeget és jogcímet adott meg egy ügylet kapcsán, melyet egyértelműen kötni lehet most már az adott cég nevéhez..Így sajnos ön egy szerződéses kötelmet sértett meg, melynek súlyos jogkövetkezménye lehet. Ezen a fórumon minden résztvevő kolléga készséggel segít, de vannak határok melyeket nem léphetünk át..

1 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat!
Erre a speciális juttatásra az általános szerződésen felül létrejött egy három résztvevős külön megállapodás a terminálkezelő, a vállalkozás és az SZRT között. Titkosítási záradék nem fellehető benne.
A mentesített összeg kiszámításához szükség van a ledolgozott napok illetve óraszámok ismeretére.
A felette lévő összeg pedig a NAV felé fizetendők kiszámításához.

0 pont pont pont

Nem kell titoktartási záradék a szerződéses kötelmeket betartásához.Ebben az esetben több jogszabály is van ami Önre vonatkozik, azért írtam a válaszomat úgy ahogy megfogalmaztam.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ