Táppénz egyéni vállalkozóként

Tisztelt Szakértők!
Heti 36 órás munkaviszony melletti egyéni vállalkozó vagyok 2020.07.01-től. Nemrég kiderült, hogy kisbabát várok, de sajnos mivel nem jól alakulnak a dolgaim, így veszélyeztetett terhesként itthon kell feküdnöm 2021.06.01-től. 2021.02. hóban még dolgoztam a munkahelyem is, meg az egyéni vállalkozásomban is, és mivel volt egy jó nagy bevételem, így ott kivétet is számoltam el 600.000 Ft értékben (2021.02.01-2021.02.28-i időszakra), amely után befizettem minden járulékot is. A kérdésem az, hogy ha most megigénylem a táppénzt az egyéni vállalkozásomban, akkor mennyi lesz a táppénz alapja? Számít ennek a kivétnek az összege? A februári hónapot megelőzően és utána sem volt több kivétem, csak abban az egy hónapban.
Válaszukat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Nikolett
Az Ön esetében az állt elő, hogy azzal, hogy csak egyszer realizált kivétet így napi 3.330 Ft-nak a 60%-a lesz a táppénze., mivel ez esetben a tényleges kivétet kell az irányadó időszakra úgymond elteríteni.
Ha nem lett volna kivét a szabály szerint a minimálbér lett volna a számítási alap, ekkor 5.580Ft-nak a 60% -a járt volna. Azt nem tudom , hogy a főállásában mennyi volt a jövedelme, de a táppénz felső határ számítás / összeszámítás miatt/ csak összesen a két jogviszony alapján 11.160 Ft-nak a 60%-a lehet az elérhető legmagasabb táppénz. Ezek bruttó összegek.Az összegek 1 napra vetített összegek.
Felhívom a figyelmét, hogy többes jogviszonyoknál az orvosnál az ön esetében 2 db külön-külön kitöltött táppénzes papírt kell kérni. A táppénz igénylőt is külön külön kell beadni. Tehát az egyiket a munkaviszonya alapján a másikat a vállalkozása alapján. Jó egészséget

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ