Önkéntes nyugdíjpénztár

2016. december 1-én leszek nyugdíjas. Visszaigényelhetem nyugdíjasként a 2016. évben az önkéntes nyugdíjpénztárba befizetett összeg 20%-át a 2016. évi adóbevallásnál. Hová utalja a NAV a pénzt, ha időközben mégis megszüntetem a nyugdíjpénztári tagságomat?

0 pont pont pont

4 válasz

Amennyiben jól emlékszem (családban volt ilyen eset, de nagyon-nagyon ritkán találkozom ilyen kérdéssel) az összeg a pénztár felé kerül utalásra és a pénztár utalja ki arra a számlaszámra, amelyre a pénztári összeget kiutalta. De a kérdésben javasolnám inkább az illetékes pénztár ügyfélszolgáltatát felkeresni, mert bővebb információt ők tudnak adni.

0 pont pont pont

Hová utalja az apeh a pénzt, ha időközben mégis megszüntetem a Nyugdíjpénztári tagságomat? Nem lesz már számlám. A konkrét kérdés, hogy milyen esetekben kapom meg lakossági számlámra?

0 pont pont pont

Kedves Mohácsikné !

Mindenképpen keresse meg akár írásban is a nyugdíjpénztárat, s ők tájékoztatni fogják az eljárás rendjéről. Valószínűen a szerződése megszüntetésekor nyilatkoznia kell több dolgot érintően, többek között a NAV által odautalt pénz összegének sorsáról is.

1 pont pont pont

Tisztelt Mohácsikné!

A válaszomat továbbra is fenntartom. Ha a pénztári számla időközben megszüntetésre kerül, a pénztár a beérkezett összeget továbbutalja arra a folyószámlára, amelyet az Ügyfél megadott (és amelyre a pénztári folyószámlán szereplő teljes összeget is kiutalta).

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ