Adószámosként vagy egyéni vállalkozóként?

Kedves Könyvelők,

az alábbiakkal kapcsolatban érdeklődnék:

Ha azzal kapcsolatban keresek meg cégeket, hogy munkaerő toborzást vállalok részükre, akkor adószámos magánszemélyként végezhetem ezt a tevékenységet? Mivel egyenlőre ez csak terv, és ha már rendszeres megbízást kapnék, akkor tervezném az egyéni vállalkozói formát.

A másik kérdésem pedig: kutak engedélyeztetéséhez megbízást vállalni magánszemélyektől adószámos magánszemélyként lehetséges? A megbízások alkalmi jellegűek lennének egyelőre.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!



1 pont pont pont

3 válasz

Adószámos magánszemélyként "RENDSZERES GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGET" nem lehet végezni! Az, hogy mit takar ez, még a NAV-nál sem tudják megmondani. Ezt a formát anno az őstermelőknek és ingatlan bérbeadóknak lett kitalálva.

Ha a napokban meglengetett átalányadós módosítást törvénybe foglalják, akkor ez megoldás lehet az adószámos magánszemély és KATA vállalkozás közötti nagy szakadék áthidalására.

0 pont pont pont

Köszönöm a választ.

Érdemesebb lenne elindítani a tevékenységet KATásként (főállás mellett) ?

0 pont pont pont

Kedves Bettina!

Érdemes könyvelőt, adótanácsadót felkeresni és 1 órás konzultációt kérni, mert a sok apró morzsából nem biztos, hogy össze fog állni a helyes teljes kép.
Például főállás mellett egyáltalán nem biztos, hogy a katát javasolnám, de ha átnézzük, átnézik szakértővel, lehet van más, talán jobb megoldás, de lehet a kata is megfelel.
Vannak olyan kérdések, amire az ügyfél nem is gondol, és amikor rákérdezünk, elgondolkozik, hogy lehet nem is jó felé indult el a megvalósításban. Tényleg nem bántásból szoktuk mondani, bár sokan ezt kifejezett támadásnak tekintik.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ